miercuri, 27 ianuarie 2016

La Auchan, iarna e ca vara....

Gerul din ultima saptamana ne-a facut sa ne amintim ca iarna inca nu s-a terminat. Dar frigul din exterior, de regula, este compensat cu caldura din interior. Si cand gerul da navala peste noi, timpul liber se rezuma la mall-uri si cumparaturi, asta daca ramai in Bucuresti.
Am iesit la cumparaturi intr-una din locatiile Auchan din Bucuresti, respectiv cea situata in Crangasi. De cum am intrat am simtit un aer putin mai rece, dar am considerat ca suntem aproape de intrare, asa ca ar fi normal sa nu fie cald. Pe masura ce inaintam in Auchan, am constatat ca frigul de afara era doar ‘incalzirea’ pentru frigul din interior.

Incredibil, dar in Auchan incalzirea nu functiona deloc. Gerul domnea printre conserve, sticle, cosmetice, legume, peste, patiserie, dar mai ales printre casiere. Situate oricum in bataia vantului, casierele isi miscau continuu picioarele pentru a nu ingheta, desi mainile lor erau aproape degerate. Insa compania s-a gandit la ‘sanatatea’ lor si le-a facut cadou fiecarei casiere o bentita de lana care sa le acopere urechile. Cu asta considera ca si-a facut datoria fata de angajati in conditii de ger!
Compania a preferat sa le ‘doteze’ pe casiere cu bentite, in loc sa repare instalatia de incalzire. Instalatia s-a stricat in urma cu cateva zile, iar managementul grupului a incercat sa explice ca nu este posibila repararea instalatiei si ca mai bine se echipeaza ca pentru lucrul afara. Dar cred ca trebuie sa le reamintim celor din managementul companiei Auchan, ca daca-si tin angajatii in conditii de ger, atunci ar trebui sa le asigure si ceai fierbinte, in conformitate cu legislatia.

Pacat ca o companie atat de mare ca Auchan se preteaza la astfel de subterfugii pe un ger naprasnic! Oare ce i-ar putea convinge pe casieri sa vina si "maine" la job?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu