miercuri, 20 ianuarie 2016

Iarna nu-i ca vara!

Asa a spus fostul primar si fostul presedinte al Romaniei pe vremea cand era primar de Bucuresti si nu avea mare spor in lupta cu zapada!
Ca asa ni se trage noua din vremuri indepartate! Niciodata nu suntem pregatiti pentru ce va urma, desi stim ca vine viscolul. Si desi se dau anunturi peste anunturi sa nu ne pornim la drum, nimeni nu le aude. Dar dupa ne plangem din toti rarunchii ca nu vine nimeni sa ne scoata din zapada! Ca sistemul este prost si ca Romania e ultima tara!
Ce sa mai! Avem ghinion total ca suntem aici! Nimeni nu spune ca avem ghinion ca nu ne place sa muncim prea mult sau sa gandim cand muncim! De ce oare muncim mai bine afara decat in tara? De ce oare vine iarna dupa toamna?

Si daca tot a venit iarna cu viscol si zapada multa, au aparut si utilajele de dezapezire. Unul cate unul, la inceput mai timid, dar mai apoi cate 3 aliniate sa poata muta zapada de pe sosele. Dar ghinion! Mare ghinion pentru pietoni insa! Toata zapada de pe sosea e bine ingramadita pe trotuar. Asta pentru ca la noi nu vine in urma plugurilor nici un camion care sa ridice zapada. Plugurile doar o muta din centrul soselei catre laterale, adica trotuare. Si acum sa nu uitam sa-i multumim primarului interimar, dl Razvan Sava. Abia de i-au mijit mustatile, dar se crede un fel de Zorro al zilelor noastre.
Iar postura de Zorro il tine pana la capat, caci a amendat toate societatile de deszapezire din toate sectoarele pentru faptul ca nu si-au facut corespunzator treaba. Ce mai conteaza suma: in jur de 2.100 ron...probabil cat salariul unui angajat la firmele de deszapezire.
In cazul asta, de ce oare sa se mai trezeasca dimineata si sa porneasca plugul prin Bucuresti ? de ce oare sa mai mergem la job daca tot e iarna si scolile se intrerup la fiecare centimentru de zapada in plus? De ce nu ne-am obisnuit inca cu varianta: iarna ninge si e zapada?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu