marți, 8 decembrie 2015

Noi suntem romani!


Ca in fiecare an, ziua de 1 Decembrie este foarte asteptata. Anul acesta ziua de 1 Decembrie a marcat sfarsitul minivacantei de 4 zile dar si obisnuita parada militara, care s-a desfasurat in Piata Constitutiei. Sarbatorirea Romaniei de astazi a stat sub semnul evenimentelor din ultima parte a anului: tragedia de la Colectiv, schimbarea guvernului, atentatele din Franta.

Cu toate astea, profitand de soarele neobisnuit pentru luna decembrie, bucurestenii s-au inghesuit de-a lungul pietei pentru a-si gasi locuri cat mai bune la parada. In ciuda faptului ca pentru generatia tanara Romania nu pare a mai fi atractiva, totusi, in momentele festive, iese din noi speranta in Romania. Intotdeauna i-am apreciat pe americani cu tot nationalismul lor, dar niciodata nu ne-am gandit ca sentimentul de apartenenta la tara ta se invata. De la parinti, din scoala, din istorie si chiar de pe tablete daca este necesar. Este randul nostru sa cinstim locurile in care traim zilnic, sa cladim impreuna lucruri mai bune si sa facem fapte demne de noi. Caci asta inseamna Romania!

Parada militara a fost una foarte reusita anul acesta, participand, pe langa armata romana, si trupe de infanteristi SUA, un detasament din Polonia si chiar din Turcia.

Ilie Nastase a tinut sa celereze ziua in uniforma sa de general si a participat la parada impreuna cu copiii sai. Cei 3 fosti presedinti ai statului au marcat si ei momentul, fiind cu totii prezenti. Basescu a venit cu nepoata si a fost cel care a vorbit cel mai mult in fata camerelor, in timp ce Iliescu a fost bine protejat de garzile lui de corp. Emil Constantinescu s-a rezumat la a zambi si saluta persoanele din public, insa i-am reprosa un pic de atentie marita in tinuta abordata. Printre participanti s-a numarat si Episcopul de Bucuresti, dar nu a fost bine primit de participanti. Tot in tribuna principala au stat si Rares Bogdan, dar si actorul de stand-up comedy Mihai Bobonete, care a venit insotit de familie. Un plus de modestie pentru ultimii doi poate le-ar prinde bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu