duminică, 3 ianuarie 2016

La multi ani 2016!!!

Anul Nou a inceput cu niste schimbari care vin ca niste consecinte ale anului trecut ! Concertele in aer liber:
Este impamantenit obiceiul la noi ca petrecerea de Revelion sa fie una pe masura evenimentului. De regula, televiziunile si primariile se intreceau sa organizeze concerte in aer liber, indiferent de frigul de afara. Dar, anul acesta, a fost o singura petrecere in Bucuresti, in parcul Titan. Pentru locatiile mai centrale ultimul primar interimar a venit cu oferte, insa era prea tarziu. Am putea sa spunem ca lipsa concertelor de Anul Nou in Bucuresti a fost ca urmare a situatiei din ultima vreme: primari corupti, tragedia Colectiv'


Focurile de artificii

Un alt obicei clasic era ca la miezul noptii toata lumea sa iasa in strada si sa admire focurile de artificii. De altfel, se spune ca alungarea vechiului an si primirea celui nou cu zgomote este unul din cele mai vechi ritualuri. Anii trecuti se vindeau artificii la orice colt de strada. Tot felul de artificii....de la simple petarde pana la cele mai sofisticate artificii. La miezul noptii cartierele erau pline de zgomotele de artificii, la care se adaugau si cele de la concertele in aer liber. Anul 2016 a fost marcat de lipsa aproape evidenta a focurilor de artificii, iar farmecul momentului nu a mai fost ca altadata. 

Programul de Revelion de la posturile de televiziune

Pe la inceputurile anilor 2000, posturile tv se bateau intre ele pentru noaptea de Revelion ! Fiecare incerca sa-si mentina audienta si chiar sa o cucereasca definitiv de Revelion. In ultimii ani, multe posturi s-au limitat la a transmite concertele de afara in direct, uneori, alternate cu petreceri de la diferite localuri sau si mai bine sa nu uitam de Vanghelioane. Anul asta doar cateva posturi tv au incercat sa ofere alternative pentru petrecerea de Revelion, cele mai multe insa au difuzat filme. Ca si cum in timpul anului nu tot filme vedem! Unele programe de Revelion au fost chiar dragute, amuzante, insa tot ne intrebam de ce sunt aduse tot felul de personaje care nu-si au rostul. Ar fi cazul Crudutei sau a Danei Savuica a caror absenta ar fi fost mai potrivita decat prezentele lor in emisiuni. Am putea sa spunem ca a fost un Revelion mai putin vesel decat alta data, ca nu s-a mai simtit atat de mult atmosfera de sarbatoare. Toate astea am putea sa le consideram efecte ale evenimentelor de anul trecut: legislatia care s-a inasprit, masuri de prevedere mai stricte. Si totusi, oare nu incepem cumva sa devenim prea obsedati si suflam in iaurt prea mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu