miercuri, 18 noiembrie 2015

Nikos Vertis - un regal grecesc

Joi, pe 12 noiembrie, a fost in Bucuresti, la Sala Palatului, cea mai mare petrecere greceasca. Invitatul de onoare a fost Nikos Vertis! Celebrul burlac grec, super faimos, a sustinut primul lui concert in Bucuresti. Ambasada Greciei la Bucuresti a dat o mana de ajutor pentru a se realiza concertul.
Si chiar a fost petrecere greceasca! Cu aproape tot ce-i trebuie! Nikos a venit insotit de orchestra sa formata din 20 de oameni, cu o scenografie impecabila. A degajat atata energie cum n-am mai vazut demult la Sala Palatului. L-am compara cu David Bisbal care a fost o adevarata bomba energetica pe scena.

Nikos a cantat fara pauze aproape 2 ore. Sala a fost in delir de la prima la ultima melodie. Stiau versurile, cunoasteau f bine repertoriul, iar pentru cei care nu stiau limba greaca ai fi zis ca sunt putin pierduti intr-o mica insula greceasca. Din decor au lipsit doar farfuriile care sa fie sparte, dar au fost compensate prin jocurile de lumini si muzica incitanta la dans. Compozitor si interpret in acelasi timp, Nikos a ridicat repede sala in picioare cu melodiile sale cu puternice accente grecesti, dar imbinate perfect cu ritmurile moderne.
Din sala n-au lipsit, de data aceasta, ofiterii insarcinati cu PSI, care pareau sa fie foarte vigilenti si s-au agitat pe tot parcursul spectacolului. Se pare ca, acum, dupa incendiul de la Colectiv, PSI a devenit o prioritate.

Dar oare pentru cata vreme?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu