miercuri, 1 iulie 2015

Drumurile din tara noastra, calcate in picioare de nesimtirea si ignoranta autoritatilor

Ultimul clopotel de la scoala tocmai ce a sunat, semn ca vacanta a sosit! Bineinteles ca ne facem planuri de vacanta si ne dorim sa calatorim cat mai mult prin tara!
Cuvintele vacanta, calatorie, drumuri se leaga de la sine. Asa ca...ne punem pe drumuri. O plimbare de ‘incalzire’ cu masina pe masivul Bucegi ne aduce multe surprize. De la Sinaia catre cabana Pestera sau Piatra Arsa trebuie sa intri pe un drum care nu este foarte vizibil marcat unde duce. Ca de obicei, cei de-ai casei te pot indruma, asta daca esti destul de inspirat sa fi intrebat din capul locului. Altfel, ajuns la rascrucea respectiva, esti cam in dubiu unde ar duce si ce cale ar trebui sa alegi.
In fine, mergand mai departe, dam peste indicatoare care marcheaza ingustarea drumului sau inscriptia <drum in lucru> si <accesul interzis>. Mda, drumul chiar este in lucru, pe multe zone lipsind completamente barele de protectie. In alte zone, drumul este ingustat pentru ca soseaua s-a surpat, dar acest lucru pare a nu deranja pe nimeni din cei care administreaza drumul. S-au multumit sa puna un simplu indicator, fara a lua masuri de reparare a drumului. Alta data eram ironici cu inscriptiile ‘aici sunt banii dumneavoastra’, dar azi ne podideste plansul pentru ca avem niste peisaje absolut de vis, dar niste administratori ai infrastructurii absolut de plans.

Daca totusi esti foarte perseverent si incerci sa mergi cu masina de la cabana Dochia la Pestera Arsa, drumul este foarte ingust si nesemnalizat. Mai mult, de jos de la cabana este o inscriptie mare care atarna si spune ca accesul este interzis. Cu toate astea toata lumea il foloseste.
Acum sa nu aveti impresia ca pana la Pestera sau Piatra Arsa drumul este asfaltat. Ultimii 500 – 1000 m sunt drum asa zis ‘forestier’, unde necesitatea unei masini cu garda mai inalta este sigura.
Recunoastem ca nu mai intelegem nimic: acum in perioada de vacante de vara, drumurile ar fi trebuit sa fie finalizate. Tot anul muncesti pentru vacanta de vara si speri sa-ti poti cheltui banii atunci. Dar daca drumurile nu sunt ok, circuitul banilor in natura se va intrerupe in mod artificial. Oamenii vor alege sa-si cheltuiasca banii in afara tarii, ceea ce nu e ok pentru economia noastra. Nu mai punem la socoteala ca nimeni nu va fi interesat sa vina din afara pentru o vacanta. Mai simplu spus, fara drumuri, banii nu vin! Iar perioada de vacante e un prilej bun de cheltuire a banilor! Domnilor administratori de drumuri sunteti constienti de raul pe care-l faceti????
Transalpina este o alta sosea de ‘poveste’! ca si cum nimeni nu vrea sa o exploateze la maxim, Transalpina este mereu in constructie, niciodata terminata si in continuu cu indicatoare de acces interzis!
Dap, la Ministerul Transporturilor linistea e maxima! Ministrii se perinda pe acolo, doar sa aiba un CV mai gros si mai convingator dupa, in rest, e liniste!
La Primarii iarasi liniste! Se arunca vina de la unii la altii fara a se incerca sa se gaseasca o solutie!

Linistea ne-a cuprins si pe noi! Doar Ponta mai oracaie din Turcia....cuvinte doar de el stiute....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu