luni, 30 martie 2015

Mariza reloaded!

Concertul sustinut de Mariza a avut loc marti, 24 martie, la Sala Palatului. Despre acest concert, s-au scris deja foarte multe recenzii, toate ridicandu-i in slava vocea si profesionalismul cantaretei.
In concert la Sala Palatului, pentru, probabil, a 4 a oara, Mariza a avut o primire mai retinuta din partea publicului. Poate ca ziua de marti sau poate ca publicul astepta altceva, initial, au facut ca partea de inceput a spectacolului sa se deruleze intr-o nota mai apatica decat in celelalte concerte sustinute de artista. In istoria muzicii de fado, Mariza are rolul ei. Ea incearca sa aduca un plus de modernism, printr-o asezare in scena care nu este specifica fado, prin culoarea rochiilor diferite de nuatele de negru (rochia rosie nu a fost cea mai inspirata alegere a ei), prin muzica, pe alocuri mai ritmata, prelucrata la maxim si ritmurile pe alocuri africane.

Mi se pare notabil si faptul ca acesta a fost primul concert sustinut de Mariza pentru care nu a fost pus afisul cu ‘sold out!’. Daca este sa facem comparatie cu cel mai recent concert al ei din noiembrie 2014, unde Sala Palatului a fost arhiplina, la concertul de acum sala a fost la ¾ plina. Poate faptul ca ziua de concert nu a fost cea mai grozav aleasa ori pretul destul de ridicat al biletelor nu a mai convins publicul platitor in aceeasi masura ca la concertele precedente.
Anul acesta am incercat sa ii iau Marizei un scurt interviu pentru pagina de blog, ceea ce a fost imposibil. Staff-ul artistei nu a raspuns decat cu foarte mare greutate, abia dupa ce am facut incercari repetate. Din pacate, am fost refuzati datorita programului foarte incarcat al artistei la Bucuresti. Amuzant este ca un nume  mare din presa romaneasca nu a reusit sa-i ia un interviu Marizei, de vina fiind bodyguard-zii de la BGS care nu au lasat-o sa patrunda la artista. Este vorba de Zana Surprizelor, care si-a dorit ca inainte de concert sa ii ia un interviu rapid. Se intampla si la case mai mari! Nu e cu suparare!

Eh, sa recunoastem ca Mariza a facut un efort foarte mare pana la finalul spectacolului pentru a readuce publicul la atmosfera pe care o stia, insa a fost bine rasplatita de aplauze pentru asta. Un concert la care a muncit mai mult ca de obicei si a avut nevoie de mai multa comunicare cu sala! Cum s-ar zice...si-a muncit banii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu