luni, 23 martie 2015

Teatrul de Comedie, "In plina glorie" !

Actuala stagiune teatrala a adus cu ea si cateva piese in premiera. Printre acestea se numara si piesa montata la Teatrul de Comedie, “In plina glorie”. Avanpremiera piesei a avut loc pe 15 martie si a fost un eveniment bine promovat in mass-media. Este o poveste adevarata  despre cea mai proasta soprana de coloratura din lume, Florence Foster Jenkins, dar care te invata sa-ti duci visele pana la capat.
Desi la inceput piesa pare plictisitoare, incet incet reuseste sa capteze atentia si iti da o stare de bine. Partea speciala la aceasta piesa vine din faptul ca regia este semnata de Razvan Mazilu, iar un rol secundar ii este atribuit sopranei Felicia Filip. Aceasta combinatie face ca piesa sa devina speciala.
Chiar daca la inceput am fost neincrezatori in regia lui Razvan Mazilu, pe parcurs ne-am dat seama ca s-a documentat foarte bine in privinta acesteia si a lucrat foarte bine la detalii. Este foarte bine pusa in valoare si actrita Gabriela Popescu, cunoscuta si din serialul  ‘Las Fierbinti’.
Si cum se intampla in peisajul nostru teatral, dom’ director nu poate lipsi din piesa, asa ca George Mihaita a inhatat un rol important in piesa. Probabil ca nu exista nimeni mai potrivit ca el in toata institutia care sa faca rolul! Sau veniturile personale ale domniei sale erau in mare pericol? Este de necontestat faptul ca domnia sa este un actor important al teatrului romanesc, dar nu este unicul si ne-am cam saturat de el in toate piesele.
Si pentru ca a fost seara de avanpremiera, emotiile nu au fost tinute in frau mereu. S-a vazut si pe chipul lui Razvan Mazilu, dar si in glasul Feliciei Filip, care iesita din atmosfera de opera, a facut fata cu brio scenei de teatru. Speram ca in spectacolele viitoare aceste emotii sa nu se mai vada si sa fie mai sigura pe prestatia dumneaei.

Lume multa s-a inghesuit la avanpremiera asa cum era si de asteptat. Paul Surugiu, alias Fuego, a venit insotit si s-a bucurat de spectacol. Sotul Feliciei Filip, Cristian Mihailescu, a fost alaturi de aceasta la debutul ei pe scena Teatrului de Comedie. Nelipsita si atotprezenta Ioana Mandache, chipurile jurnalist pe monden, nu a ratat nici ea avanpremiera. De altfel, ea este un personaj parazit pe la toate institutiile de cultura, incercand din rasputeri sa obtina contracte pentru a-i promova. Are prostul obicei de a se baga peste PR-ii institutiilor si sa se considere atat de importanta cu cele cateva relatii pe care le are.
In ciuda faptului ca biletele sunt usor cam piperate la pret, va recomandam piesa pentru o seara de relaxare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu