miercuri, 16 aprilie 2014

Regal de zile mari cu maestrul Beligan

Putini sunt actorii care la o varsta inaintata inca mai joaca. Putine sunt si rolurile care li s-ar potrivi acestora. Tocmai de aceea va propunem sa urmariti piesa ‘Lectia de violoncel’, in care maestrul Radu BELIGAN joaca.

Ajuns la o varsta venerabila maestrul mai are aparitii sporadice in piesele de teatru bucurestene, dar important este ca aceasta piesa ii propune un rol nou. Piesa in care joaca acum o puteti urmari fie la Teatrul Metropolis, fie la Palatul Copiilor si a fost scrisa de o tanara autoare, Mona Radu, special pentru Radu Beligan. Ce-i drept este o piesa bulevardiera, ancorata bine in realitatea noastra, iar rolul maestrului i se potriveste de minune. Alaturi de el joaca una din fetele sala, Lamia Beligan, iar in rol de asistenta a maestrului este chiar nepoata acestuia. Pe langa familia Beligan, pe scena apar Marius Manole, Tania Popa/Roxana Ionescu, cu totii fiind actori ai Teatrului National.
Pana acum piesa s-a jucat cu ‘casa inchisa’, chiar daca au fost si cate 2 spectacole pe seara. Bucuria revederii maestrului intr-un rol nou, caruia ii da viata cu mare eleganta, nu poate fi ratata. Publicul a aplaudat la scena deschisa si la finalul piesei minute in sir. Fara exagerare au fost chemati si rechemati la final de cel putin 8 ori, iar maestrul Radu Beligan a onorat ropotele de aplauze cu iesiri la scena.
Din categoria nemultumiri, as spune ca ar fi fost nevoie ca toti actorii sa poarte microfon, iar la final sa imparta si cu noi din sticla de sampanie J

Multumim maestre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu