joi, 13 februarie 2014

Regal fado cu Dulce PontesDe curand pe scena Salii Palatului a avut loc un concert eveniment sustinut de cunoscuta cantareata de muzica fado, Dulce Pontes. Si chiar daca la prima vedere e mai greu de inteles muzica fado, totusi, in Romania, sunt foarte multi admiratori ai genului. Cei drept, in ultimii ani, muzica fado a fost adusa in Romania de nume mari: Dulce Pontes, Mariza, Ana Moura.
Dulce Pontes a reusit sa umple Sala Palatului si sa primeasca aplauze dupa interpretari deosebite ale melodiilor “Cancao do mar”, “O Infante”, “Grito”, “La Bohemia” şi “Ondeia”. Fiind o artista complexa, Dulce Pontes a trait fiecare melodie intr-un stil aparte si chiar a imbinat sentimentele cu dansul pentru a se putea exprima cat mai bine. Vocea desavarsita alaturi de tehnica impecabila a artistei o ajuta sa abordeze genuri cat mai diferite: de la fado la jazz si folclor portughez si melodii spaniole. 

Invitatul special a fost Marcel Pavel, caruia Dulce Pontes i-a facut o intrare speciala, comparandu-i vocea cu cea a tatalui ei. Nu veti crede, dar Marcel Pavel a fost atat de emotionat si coplesit incat abia a fost in stare sa scoata 2 vorbe si alea nu foarte coerente. A cantat din punct de vedere tehnic, corect, dar din pacate nu a reusit sa transmita nici o emotie, nici un sentiment. Iar la final, un moment de stanjeneala totala cand, in loc sa-i sarute mana artistei portugheze, i-a strans-o atat de ‘tovaraseste’ de ziceai ca tocmai au parafat un contract. Marcel Pavel a primit incurajari si de la Corina Chiriac si Gabriel Cotabita, care au urmarit concertul din sala. Ar fi trebuit sa-l ajute sa scape de emotivitatea care a pus stapanire totala pe Marcel.
Cat despre Dulce Pontes, a urmarit scurtul recital al lui Marcel in pozitia sezut jos direct pe scena. Dar ne-am obisnuit cu Dulce care tine concertele desculta, este foarte naturala pe scena, danseaza si canta, impartasind cu publicul energia pozitiva a muzicii sale.
Poate ca ne-am fi dorit ca Dulce Pontes sa comunice mai mult cu sala, sa ne povesteasca despre muzica sa...dar suntem siguri ca asa va fi la urmatorul ei spectacol in Bucuresti, pe care deja il asteptam!
Multumim, Dulce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu