joi, 6 februarie 2014

Iarna a îngroşat buzunarele Olgăi Gudynn!

Iarna a venit cu o multime de probleme! Si ce mai iarna! A nins de cateva ori si ne-a speriat cu cateva rafale de vant.
Si odata cu nametii, scolile s-au inchis. Mai mult chiar, s-a facut punte cu vacanta dintre semestre si toata lumea a fost fericita. Oups, de fapt, nu chiar toata lumea! Parintii copiilor din scolile particulare nu au fost deloc incantati de inchiderea scolilor sau a gradinitelor. Normal, au platit bani grei si au alte asteptari de la aceste scoli. Parte din ei ar fi preferat sa se desfasoare alte activitati, ori ca scoala sa asigure transportul copiilor. Sa ne imaginam ca parintii sunt plecati la serviciu – si o fac indiferent de vreme -, incercand sa asigure acestora o educatie mai atenta decat in scolile de stat. De fapt, nu ne referim doar la scoli, caci si gradinitele intra in aceasta categorie.
Cel mai important aspect, insa, il constituie partea financiara. Unele dintre scolile particulare au preferat sa-si inchida portile pe perioada vremii nefavorabile, dar au ‘uitat’ un mic amanunt: sa restituie sumele platite pentru saptamana respectiva de scoala si/sau sumele datorate pentru alte activitati ori sa faca o renegociere sau o reducere. Asa a procedat una din cunoscutele institutii scolare particulare: Olga Gudynn. 

Binecunoscuta in mediul scolilor particulare, am ramas surprinsi de modalitatea de a proceda: parintii sunt nevoiti sa-si tina copiii acasa, in timp ce institutia ramane cu banii parintilor.

Pana la urma e o afacere buna!...normal pentru Olga Gudynn, caci sa nu uitam: ‘turcul plateste!’

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu