miercuri, 27 noiembrie 2013

"In vino veritas"



In topul preferintelor pentru bauturi alcoolice, berea si vinul sunt fruntase. Vinul consumat de romani se ridica la 22 – 24 litri pe cap de locuitor si ne mentine in top 10 consumatori la nivel mondial. Astea sunt cifrele statistice.
Zilele trecute a avut loc la Romexpo, in umbra targului ‘Gaudeamus’, targul international de vinuri GoodWine. Au fost in jur de 100 expozanti, care au expus 1.000 de vinuri, atat din Romania, cat si din Spania, Chile, Portugalia, Bulgaria, Republica Moldova, Noua Zeelanda.

Intrarea la targ a costat 20 ron, dar organizatorii au fost foarte atenti si iti dadeau la schimb o minipunguta care se atasa de gat, in interiorul careia se afla un pahar de vin. Binenteles ca paharul servea la degustarea vinurilor! Ideea era simpla: dotat cu tot ce-ti trebuie nu ramanea decat sa strabati agale targul, admirand si degustand vinurile. Pe tot parcursul timpului petrecut printre expozanti acestia te indemnau cu povestile vinurilor alese, iar vinul a curs in pahare, asa cum ii sedea si bine. Aromele ametitoare, gusturile mai parfumate sau mai seci faceau ca papilele gustative sa simta cu adevarat sarbatoarea vinului. Si chiar daca nu erai un expert in vin mai mult ca sigur ca la final reuseai sa afli adevarul: ‘In vino veritas’.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu