luni, 21 octombrie 2013

Nesimtirea ridicata la rang de virtute


Circulatia rutiera in Romania este un cosmar iar in Bucuresti cosmarul devine calvar de-a dreptul. Cu atat mai mult acum, cand cursurile scolare au reinceput iar frenezia sarbatorilor de iarna va infierbanta tot romanul-sofer si toata lumea este intr-o permanenta miscare. Seara, cand lumea se intoarce grabita dinspre birou, regulile de circulatie devin o gluma pentru fraieri. Atunci ‘baietii destepti’ isi fac aparitia si, plini de tupeul crescut de peste zi, au regulile proprii in trafic: circula pe linia de tramvai, taie calea, semnalizarea e doar un buton nefolositor, forteaza intrarea in banda, etc. Cu siguranta ca cine conduce stie despre ce vorbim.
Daca am face un sondaj probabil ca am fi socati sa vedem ca aceiasi ‘baieti destepti’ atunci cand ies din Romania devin niste mielusei, neavind tupeu sa faca nimic din ceea ce sunt obisnuiti. Chiar ne-am uimi sa aflam ca stau si la cozi lungi. Toate astea pentru ca in acele locuri oficialii Politiei Rutiere au un cuvant greu de spus si inspira respect.
Actiunea din vara aceasta a Politiei Rutiere a fost foarte buna, insa trebuie continuata pentru ca altfel...este total nefolositoare. O actiune izolata nu poate avea rezultate pozitive indelungate.  Iar la noi Politia Rutiera este luata cam in batjocora. 

Situatii ca cea pe care v-o expun se intalnesc la fiecare pas insa daca tot o sa punem mana la ochi acesti nesimtiti din trafic ne vor asedia. 
Serile trecute pe bulevardul Ferdinand un neica nimeni conducea vijelios un VW Golf cu nr B 054 FSH. Mai intai o face pe tramvaiul si forteaza intrarea in banda. Cat pe ce sa provoace un accident, pentru ca nu e obisnuit ca lumea sa nu cedeze in fata tupeului sau si alege sa se comporta ca o primata in trafic. Iar finalul este apoteotic: ajuns in fata masinii care l-a incomodat, si care a respectat regulile din trafic si cele ale bunului simt, alege sa faca tot felul de sicane de genul mers incet, oprire brusca fara motiv in mijlocul strazii. Un individ de genul asta nu are decat o singura denumire: NESIMTIT! Din pacate, astfel de cazuri intalnim zilnic. Daca stiti si voi cazuri similare ar fi bine sa nu trecem nepasatori pe langa ele si sa le acceptam ca si cum sunt normale. Haideiti sa facem din zona de comentarii un tabloul al acestor ‘neamuri proaste’ care incearca sa-si faca singuri dreptate. Eu am pus primul numar nesimtit si mitocan:

B 054 FSH!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu