duminică, 17 martie 2013

Vaya Con Dyos - concert de adio

‘Don’t loose your spirit!’ este mesajul cheie transmis de Dani Klein lidera trupei Vaya con Dios catre romani. Chiar daca mesajul a venit ca incheiere la spectacolul de la Sala Palatului din Bucuresti, a avut un efect instant asupra celor prezenti la spectacol: ropote de aplauze poate cum demult nu s-au mai auzit la Sala Palatului.
In ultimii ani, Sala Palatului a gazduit spectacole ale multor artisti celebri, asteptati indelung de catre publicul romanesc. Putine, totusi, dintre marile celebritati venite in concert a reusit succesul avut de Dani Klein si formatia sa. Toate acestea se datoreaza profesionalismului cu care a fost pregatit concertul, mesajelor cheie transmise de solista si faptului ca nu am simtit nici o clipa ca este un concert pentru o tara de mana a 2-a.
Intregul spectacol a fost ca o poveste spusa de Dani Klein si orchestra sa. Ne-a purtat prin toate melodiile sale celebre ca si cum ne-ar spune povesti la gura sobei. Nici macar nu a fost nevoie sa incalzeasca sala pentru ca a fost primita de la inceput cu mare nerabdare, iar publicul a aplaudat-o pe tot parcursul spectacolului. Am putea spune ca in unele momente ropotele de aplauze erau atat de puternice incat acopereau formatia.

Daca la Cluj a regretat faptul ca nu cunoaste limba romana, la Bucuresti a spus ca Romania este locul unde a simtit cea mai multa afectiune. Aceste cuvinte au venit imediat dupa prima melodie interpretata ‘One silver dollar’, iar efectul lor a fost imediat, sala aplaudand indelung.
Muzica formatiei ‘Vaya con Dios’ are foarte multe accente de jazz, muzica gipsy si rhythm and blues, aducand un suflu cu totul nou in muzica de pe piata. Pentru ca muzica gipsy a fost un punct de inspiratie pentru formatie, Dani Klein a adus un omagiu rromilor inainte de a canta piesa "Djelem Djelem (Je l'aime, Je l'aime)". Publicul roman i-a respectat omagiul adus culturii gipsy si a aplaudat (desi Madona a fost fluierata la Bucuresti la un mesaj in favoarea tiganilor).
Spectacolul a durat aproximativ 2 ore, in care includem si cele 3 melodii de la bis, iar in ciuda faptului ca Dani Klein tocmai a implinit varsta de 60 ani a sustinut un concert fabulos. A cantat life tot spectacolul, a dansat, a stat pe scaun si a cantat, si-a prezentat toata formatia si inclusiv backing-ul vocal.
Multumim Dani Klein! Vaya con Dios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu