luni, 30 aprilie 2012

Buciuceanu for ever


Mamouret. Asa se intituleaza o piesa de teatru care se joaca din 2006 la teatrul Bulandra, sala ‘Liviu Ciulei’. Pentru ca Tamara Buciuceanu tine capul de afis al spectacolului foarte greu poti gasi bilete la piesa.

Asa cum s-a scris pana acum piesa a fost facuta pentru Tamara Buciuceanu, ea interpretand rolul unei doamne ce urmeaza sa implineasca venerabila varsta de 100 de ani, prilej de veselie pentru intregul orasel. Este un rol care i se potriveste manusa si in care isi poate arata talentul, maiestria si arta teatrala.

Piesa cu accente comice puternice, ii da posibilitatea Tamarei Buciuceanu de a se desfasura cu intreg arsenalul comic prin: miscarea scenica, replici, atitudine, fredonarea unor fragmente muzicale si expresiile fetei. Ne poarta prin piesa si ne lasa sa-i simtim trairile atunci cand filtreaza, cand isi impune punctul de vedere sau cand e ironica cu cei din jur, practic in toate momentele piesei. Chiar, la un moment dat, ai sentimentul ca celelalte personaje nu fac decat sa o ajute sa lege povestea.

Rolul complex pe care-l are ne conduce usor de la momentele vesele la cele de drama din finalul piesei. Acesta este cel mai greu moment al piesei, in care Tamara Buciuceanu joaca absolut genial, ireprosabil. Personajul ei moare incet, dar domnia sa ne da o adevarata lectie de teatru, un recital marca Tamara Buciuceanu.



Drept rasplata, sala a aplaudat-o minute in sir, iar dumneai a ramas in fata publicului pe toata durata, cu modestie si demnitate. Impresionant rolul domniei sale, energia sa, eleganta cu care-si duce rolul la bun sfarsit.

Piesa poate fi catalogata ca fiind una memorabila, pe care nu ai dreptul sa o ratezi, prin prisma rolului jucat de Tamara Buciuceanu. Ne intrebam oare de ce posturile de televiziune nu mai sunt interesate sa filmeze astfel de piese si sa le difuzeze? Irosim inca o sansa de a nu lasa pe viitor un moment artistic de referinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu