luni, 5 decembrie 2011

Un Engelbert Humperdinck...de neuitat!


Muzica live nu se mai canta la noi nici la emisiunile TV si nici in concerte. Ne-am obisnuit ca artistii nostrii sau cei care vin sa-si ‘protejeze’ corzile vocale pentru evenimente mai importante. Desigur nu putem uita de aici o categorie importanta: cantaretii de manele, care aproape fara exceptie canta live. Un mare bravo lor! Mai ales ca salile la concertele lor sunt arhipline, caci obisnuim sa ne inghesuim la concertele lor indiferent de pretul biletului.
Sambata seara la Sala Palatului a avut loc mult asteptatul concert a lui Engelbert Humperdinck. Hit-urile lui s-au pastrat peste ani si vor ramane vesnic in ‘arsenalul’ de cucerire a unei doamne: ‘Quando Quando’, ‘Spanish eyes’, ‘Release me’. Pasional si romantic, plin de energie si intr-o forma absolut impresionanta cantaretul si-a sedus audienta cu vocea sa puternica si absolut deosebita, cu profesionalismul absolut, dar mai ales ca timp de aproape 2 ore a cantat live impreuna cu band-ul sau! Nu s-a sfiit sa intrerupa de cateva ori concertul pentru a face observatii si a cere corectarea sunetului, reluand melodiile de la capat. Ce spuneti de asta? Poate ca ar trebui sa amintesc ca la cei 75 de ani ai sai calitatea vocei sale este absolut remarcabila, iar tinuta scenica impresioneaza total. Este genul de barbat pe care toate doamnele l-ar iubi, indiferent de varsta lui. Ce sa mai…Bucurestiul a fost ingenuncheat de concertul sau si pentru cateva ore manelele au fost uitate complet. Bravo impresarului Joe D’Alvare ca ne-a bucurat sufletul cu un astfel de concert, mai ales acum in prejma sarbatorilor de iarna! Cu toate acestea, ne permitem sa va dam un sfat : schimbati firma cu care ati colaborat pentru sonorizare, pentru ca uneori vocea a fost acoperita de orchestra.
De la un astfel de concert nu puteau sa lipseasca persoanele publice, care au fost numeroase. Printre spectatori s-au facut remarcati: Cornel Palade si sotia, Roxana Iliescu de la B1, Sanda Ladosi, Adrian Enache si Iuliana Marciuc, Ovidiu Ioanitoaia, Ilie Serbanescu impreuna cu sotia.
Jos palaria !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu