marți, 16 decembrie 2014

Stefan Banica a umplut Sala Palatului in asteptarea Craciunului

Cum luna decembrie abunda in spectacole, e momentul oportun pentru artistii nostrii sa-si refaca ‘buzunarele’, concertand peste tot. In timp ce unii artisti sunt la moda in perioada asta, sustinand concerte ce au devenit o traditie, altii sunt invitati doar in concerte.
Iar daca vorbim de concertele de traditie, in mod sigur Stefan Banica jr este un campion al acestora. Si tot ca o traditie in concertele lui Stefan este ca are si invitati. Anul acesta printre invitati s-au numarat Delia, Monica Anghel si formatia de muzica populara ‘Lautarii’ din Chisinau, condusa de Nicolae Botgros.
Se pare ca Delia are mare trecere printre invitati, ea fiind selectata si in deschiderea concertului Indila. La acel concert, Delia a cantat cam jumatate de ora, tot atat cat si Indila. In urma acelui concert, cu mari lacune in organizare si cu o Indila insipida, au fost spectatori care au depus plangere la Protectia Consumatorilor. In schimb, la Delia am putut remarca faptul ca nu era pregatita pentru un spectacol la Sala Palatului. Probabil ca, obisnuita sa cante pe scenele concertelor stradale, nu si-a dat seama ca pentru un concert la Sala Palatului iti trebuie si pregatire si gandire a spectacolului. Nici macar sonorizarea nu a avantajat-o. In comparatie cu prestatia din deschidere de la Indila, in concertul lui Banica jr, Delia a avut o aparitie mai senzuala, sustinuta si de Stefan. In schimb, vestimentatia Deliei a fost de toata jena, aceasta aranjandu-si mereu, cu gesturi aproape mecanice, rochita si sutienul.
Ca in fiecare an, concertul lui Banica jr a fost un adevarat show cap coada: muzica, invitati, voie buna, confetti si jocuri de lumina. Cu toate aceste ingrediente asezonat, nici nu s-a simtit cum s-au scurs cele doua ore si jumatate de spectaol.

Monica Anghel a fost la mare inaltime, vocea ei facand-o unica in peisajul muzical romanesc. Cel putin gospel-ul interpretat i-a pus in evidenta vocea puternica, unica, clara cu care a fermecat toata sala.
Momentul cu orchestra ‘Lautarii’ din Chisinau condusa de Nicolae Botgros a fost extraordinar de bine primit de public, iar indrazneala si mai mare a fost ca una din melodiile interpretate a fost celebra ‘Veta, mi-a stricat chiuveta!’ Incredibil am spune, tinand cont de cat de bine s-au imbinat cele 2 stiluri folosite: rock si populara.
Nu in ultimul rand, am remarcat melodia cantata ‘a capella’ de catre backing-ul vocal al lui Stefan impreuna cu Isidor Cobzariu, un talent de la ‘Romanii au talent!’. A fost un moment unic, mai ales ca melodia interpretata a fost “Cum am ajuns sa te iubesc”, care a fost preluata din repertoriul lui Stefan Banica sr.
De regula, Stefan jr dedica o melodie celor apropiati lui. Iar daca anul trecut i-a dedicat o melodie tatalui sau, anul acesta mama sa a fost cea care a avut o dedicatie speciala din partea artistului.
Intr-un cuvant a fost un spectacol de cea mai buna calitate, avandu-l ca regizor pe Ducu Darie. Salile arhipline la toate spectacolele lui Banica jr sunt dovada clara ca este un show foarte apreciat si asteptat de toata lumea, indiferent de varsta si categorie sociala.
Iar daca nu ati reusit sa vedeti concertul ca spectator in sala, mai aveti o sansa sa-l vedeti la televizor in perioada Craciunului.

Nu-l ratati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu