marți, 2 septembrie 2014

De prin targ adunate...

Ne apropiem cu pasi repezi de toamna, iar odata cu ea, pentru institutiile de cultura, incepe stagiunea 2014-2015. Opera din Bucuresti a marcat inceperea stagiunii intr-un mod diferit si interesant.

La sfarsitul saptamanii trecute, in parcul din piata Operei, a fost organizat un spectacol de opera in aer liber, numit “Promenada Operei”. Asa cum spune si titlul, spectacolul a propus o introducere in lumea operei si a stagiunii ce urmeaza sa inceapa. Pe langa tenorii si sopranele care au incantat publicul cu ariile cantate, baletul ne-a propus o noua fata, contemporana pe muzica clasica, sub indrumarea unui nou director artistic de origine daneza.
Spre marea surprindere a tuturor, piata Operei a fost plina ochi de public, chiar neincapatoare pe alocuri. 
S-a stat si pe trotuarul de vis a vis, spectacolul fiind transmis si pe ecrane, ceea ce l-a facut usor vizibil in toata zona. Din pacate, in zona, traficul nu a fost intrerupt, asa incat a fost greu si pentru artisti sa se concentreze printre sirenele ambulantelor, claxoane sau motocicle ambalate ce se luau parca la intrecere cu spectacolul. Cert este ca aproape toti soferii intorceau capul catre spectacol, iar unii dintre ei incetineau sa faca poze.
Cel mai greu de digerat a fost prezentatorul spectacolului, ex deputatul PDL Sever Voinescu. Prestatia lui a fost sub standardele asteptate la un spectacol de asemenea maniera, pentru ca, in afara textelor rostite destul de clar, nu a reusit sa transmita nimic publicului. A fost o prestatie ‘robotizata’ care nu a cadrat cu intregul spectacol. Oare PDL nu mai are nevoie de el sau s-a pus pe treaba pentru campaniile care vor veni?

Una peste alta, salutam ideea Operei si multumim pentru spectacol! La cat mai multe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu