miercuri, 17 iulie 2013

Razvan Oprea pericliteaza prezenta Romaniei la Jocurile Francofoniei de la Nice



Jocurile francofoniei, care anul acesta se tin la Nice in perioada 6-15 septembrie, au o traditie de 14 ani. Scopul jocurilor este de a pune in valoare tineri artisti si are mai multe discipline. Romania participa de 10 ani la aceste jocuri, dar pentru prima data sunt invitati si artisti de la circ. Conditia de participare la jocuri este varsta de pana in 35 ani si nu trebuie neaparat sa fie artisti cu un palmares important.
Circul ‘Globus’ a hotarat sa trimita 4 baieti jongleuri, care au inceput antrenamentele din primavara. Tinerii artisti sunt deja participanti in spectacolele curente ale institutiei din Aleea Circului, dar nu au primit inca roluri principale. Asa ca pentru ei aceste jocuri sunt foarte importante considerandu-le o rampa de lansare in lumea mare a circului. Nu este necesar sa mai adaugam si faptul ca situatia lor financiara nu este cea mai grozava, mai mult chiar provin din medii sociale cu probleme. Sansa lor de a creste pe toate planurile sunt aceste jocuri, pentru care au muncit pe branci.
Dar una din conditii este ca aceasta echipa a Circului "Globus" sa aiba si un capitan, care sa fie vorbitor de franceza si, in acelasi timp, sa fie capabil de un act artistic. Cel care intrunea toate conditiile si a fost ales de staff este- sau mai bine spus, era Razvan Oprea (cel care a fost personajul ‘Becali’ in ‘Mondenii’). 

Initial acesta a acceptat si toate pareau sa mearga in directia buna. Insa, la un moment dat, domnul Oprea a aflat ca pe parcursul jocurilor va fi platit doar cu diurna legala, care este de 40 euro/zi. Drept pentru care acesta a considerat ca fiind reprezentatul Romaniei ar trebui sa primeasca mai multi bani si ca se duce la munca acolo, nu in vacanta. Mai mult decat atat sotia sa urmeaza sa nasca in curand, iar el nu-si permite sa mearga pe o ‘mizerie’ de bani. Raspunsul oficialilor a fost ca asta este cuantumul legal si nu se poate face nici o exceptie, pentru ca diurna aceasta se aplica tuturor oficialilor care pleaca intr-o astfel de misiune.
Cum nici un argument nu a stat in picioare in fata lui Oprea, situatia este trista: pe de o parte avem echipa care a muncit si munceste pentru jocuri, pe de alta parte avem un fost capitan de echipa ce a refuzat participarea. Financiar vorbind nu credem ca Oprea se imbogatea din acel festival, dar probabil ca pretentiile dumnealui de mare vedeta sunt peste sentimentul de patriotism si calca in picioare visurile unor copiii. Avem un gust amar fata de Razvan Oprea care se dovedeste incapabil de alte sentimente decat cele ale propriului buzunar. Niciodata patriotismul nu trebuie confundat cu o situatie financiara de exceptie! Patriotismul inseamna sa-ti servesti cat mai bine tara si este aproape fara pret. Ne lipseste foarte mult aceasta intelegere!
Iar acum ne lipseste mult si un capitan in echipa Circului "Globus" care sa-i reprezinte pe acesti tineri artisti la Nice. Conditii: pana in 35 ani, vorbitor de franceza, cu ceva talent in ale circului si care sa aprecieze cei 40euro/zi diurna legala. Puteti recomanda pe cineva???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu