sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Cei 1000 de metri patrati ai Salii Radio, insuficienti pentru fanii portughezei Dulce Pontes



Dulce Pontes! Pentru cine nu stie este una din cele mai mari voci ale Portugaliei, considerata urmasa Amaliei Rodrigues. Pentru prima data in Romania, duminica trecuta am avut parte de un recital extraordinar oferit de artista. 

Sala Radio a fost practic neincapatoare pentru cata lume a fost la concert. Spre surprinderea noastra, dar publicul cunostea chiar foarte bine melodiile artistei, aplaudand de fiecare data cand recunostea melodia. Artista a venit cu o orchestra de 8 instrumentisti care au acompaniat-o impecabil pe parcursul spectacolului.
Toate melodiile cantate au purtat foarte mult amprenta muzicii jazz sau clasice decat cea de fado. Ne-a demonstrat ca este o artista complexa, care canta la pian, are voce de opera si danseaza foarte bine. Asa cum procedeaza la toate spectacolele, si la Bucuresti artista a tinut tot spectacolul in picioarele goale, amintindu-ne de Cesaria Evora.
Publicul a aplaudat-o indelung, dar cu mare greutate a iesit la un bis, unde a cantat o arie de opera. Ne-am fi asteptat sa fie mai mult fado si mai mult din melodiile care au consacrat-o. A lipsit si comunicarea cu sala, in afara de ‘multumesc’ si ‘va iubesc’. Am fi dorit sa-si prezinte melodiile si sa le faca o scurta descriere, tinand cont ca portugheza nu ne este chiar atat de familiara.
Trecand peste minusuri, putem spune simplu ca este cel mai bun concert al anului si ca am fost impresionati de arta, tehnica si talentul artistei.
Multumim Dulce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu