sâmbătă, 18 februarie 2012

RATB pune in pericol siguranta calatorilor!



Zapada a scos la iveala o multime de probleme legate de administrarea Bucuresti-ului si nu numai. Traficul a fost foarte dificil pentru toata lumea si cu toate astea RATB-ul a functionat. Mult mai greu si mult mai incet, cu blocaje sau devieri de moment, dar a reusit.


Zilele trecute am fost martori cand un autobuz RATB s-a blocat si a patinat minute in sir pe o alee. E drept ca respectiva alee nu a vazut nici urma de plug sau alte mijloace pentru dezapezire. Aleea apartine de sectorul 2, al carui primar probabil ca a fraternizat in ideea celui de la sectorul 5 : ‘Nu eu am pus sa ninga !’ asa ca nu el trebuie sa curete. Au sarit in ajutorul soferului de autobuz mai multi barbati : unii cu lopeti, altii doar cu forta proprie sa ajute la deblocarea aleii. Normal, ca traficul pe respectiva alee s-a blocat. Soferul autobuzului era disperat si de faptul ca pe marginea aleii erau masini parcate, iar daca patina mai tare ar fi putut sa loveasca masinile parcate. In fine, pana la urma autobuzul s-a urnit. Ceea ce am aflat ulterior este faptul ca RATB nu a avut bani sa-si echipeze autobuzele cu cauciucuri de iarna si astfel pune in pericol siguranta calatorului. Aceeasi sursa ne-a explicat ca in evidentele RATB apar achizitionate cauciucuri de iarna dar nu se regasesc in parcul auto. Gurile rele spun ca fostul director Adrian Crit a dat o ultima lovitura inainte de demitere: a facut disparute acele cauciucuri pentru care a alocat din bugetul institutiei sute de mii de euro.




Una peste alta actuala conducere a RATB isi asuma un risc imens lasand intreg parcul auto nedotat cu cauciucuri de iarna asta in conditiile in care din noiembrie legal nu mai ai voie sa circuli daca nu ai in dotare cauciucuri de iarna.
Concluzia o trageti singuri : siguranta in trafic a fost pusa in pericol chiar de transportul urban !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu