vineri, 23 decembrie 2011

Craciun vienez cu Stradivarius



In ultima saptmana, stirea despre care s-a tot vorbit a fost cea legata de violonistul Edvin Marton care a cazut pe scarile de la hotelul Hilton, unde era cazat. Se stie cu siguranta ca a fost nevoit sa mearga la spital in urma cazaturii si ca spectacolele din data de 21 si 22 decembrie au fost puse sub semnul intrebarii.
Ce-i drept daca pe 21 impactul cazaturii s-a simtit mult mai puternic, pentru ca si-a facut aparitia foarte tarziu pe scena, si a stat mereu intr-un scaun, pe 22 chiar a lasat impresia ca este in forma mai buna. Asa incat, a facut un adevarat show conducand orchestra, publicul si cantand la vioara Stradivarius. Purtand un frac alb asortata cu cravata, si nu deranja deloc combinatia!, a coborat in public si a cantat printre spectatori. Ne-a amintit de Elvis Presley prin miscarile din sold pe care le-a facut tinand ritmul cu muzica. Original si nonconformist, a cantat si printre artistii din orchestra, a topait, desi mergea vizibil afectat cu un picior, si a ingenunchiat in fata spectatorilor. A multumit doctorilor care l-au tratat si l-au repus pe picioare. Cert este ca s-a simtit mult mai bine, desi durerile probabil ca nu l-au lasat si a bisat de 3 ori, chemat in continuu de public.
Publicul a fost foarte impresionat atat de orchestra ‘European Royal Orchestra’, care este prima orchestra particulara simfonica din Romania, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl. Spectacolul a mers dupa reteta vieneza, cu muzica antrenanta, cu pauza si o durata totala care sa nu deranjeze sau sa plictiseasca. Bineinteles ca au fost niscaiva vip-uri prin sala, dar de data asta nu le dam numele pentru ca adevaratul erou a fost Edvin.
Un Stradivarius, 3 bisuri, o aparitie nonconformista, miscari din solduri ….intr-un cuvant un adevarat spectacol de Craciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu