joi, 15 septembrie 2011

"George Enescu" condimentat cu apa plata si bere


De ceva timp a inceput festivalul ‘George Enescu’. Oau…ne-am zis: nu tu ‘Cerbul de Aur’ anul asta, nu tu alt festival de calibru dar avem festival si portie de cultura din plin. Cum nu am reusit sa gasim bilete pentru concertele de la Sala Palatului, ne-am reorientat repede catre Piata Festivalului, acolo unde muzica s-a ascultat liber.
Intr-una din seri a fost programat un concert mai special: orchestra Angely’s(foto), careia i s-au alaturat Daniela Vladescu, Alexandra Tarniceru si Narcis Brebeanu. Curiozitatea si-a facut loc mai tare dupa ce am inteles ca este prima orchestra particulara. Cum vine asta? Adica cei 35 de suflatori si 2 dirijori sunt platiti din fonduri private Doamna care patroneaza, prezenta in public, semana la prima vedere cu un personaj din Caragiale. Muzica a inceput sa curga in toata piata: printre scaunele ticsite cu personaje pestrite, printre localul ad-hoc amenajat in spatele pietei, printre berea care curgea in pahare, printre apa plata impartita gratuit de catre o anumita companie. Fara urma de rautate, dar muzica nu a reusit sa fascineze asa cum a reusit sa fascineze berea care a curs din belsug. Rand pe rand tenorul si cele doua soprane au incercat sa ne uimeasca prin greutatea partiturilor si maiestria vocala. Din pacate, Daniela Vladescu s-a auzit cam in valuri: cand mai tare cand mai slab…nu ne-am dumirit daca era de la statia de amplificare sau de la lipsa de suflu a domniei sale. Oricum o prezenta agreabila, aplaudata de nostalgici. Impresionanta insa a fost Alexandra Tarniceru a carei voce si tehnica a facut o impresie placuta.
Pe scurt, o orchestra particulara de suflatori cu un repertoriu international din care parca a lipsit armonia, un acel ceva care ar trece de la calificativul de bunisor spre cel de bun. Din spatele orchestrei s-a vazut un patronat cu multa istorie in afacerile cu un anumit parfum dubios de legalitate, probabil cu legaturi in inalta clasa politica…sa va mai spunem?? Mai bine bucurati-va de Festival ca si pana acum si poate ne impartasiti si noua din impresiile voastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu