miercuri, 17 august 2011

Ghici ciuperca cine-i pitipoanca?

Ca sa nu existe dubiu, trebuie sa spunem ca acest text este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Si chiar daca avem o poza atasata la text, tot pamflet este.
De cateva zile incoace exista o dezbatere aprinsa in echipa „Stiri din surse” privind explicatiile referitoare la cuvantul „pitipoanca”. Aceasta dezbatere a inceput in momentul in care personajul din fotografia alaturata a inceput sa ne sufoce prin intermediul unui cotidian. Trebuie spus ca acelasi personaj are o intelegere cu o ziarista din redactia respectiva, acesta fiind motivul pentru care este mediatizata.
Asadara in DEX ni se explica asa : pitipoanca, pitipoance s. f. tanara usuratica. Depinde cat de departe se merge cu descrierea in masura in care vrei sa explici cuvantul. Noi vom incerca sa facem un profil fizic, vestimentar, moral, comportamental; complet !
Fizic, o pitipoanca se va considera oricum mai frumoasa decat este. „Arhitectural- adica la mansarda”, o pitipoanca se va considera mereu mai desteapta ca restul numai si pentru simplul fapt ca zice ea a absolvit, deh, o facultate de stat. De altfel, in toate descrierile sale se va retine cu sintagme precum "prea frumoasa pentru pamantul asta", "prea desteapta", „prea inteligenta”, „prea isteata”, „prea iscusita”, „prea frustrata” si alte ineptii asemanatoare. Stima de sine este un lucru bun, dar numai in masura in care tratezi bine cu modestia si totul sa se faca in doze moderate. Increderea in tine denota putere si intr-adevar uneori te poate ajuta sa devii mai frumoasa insa daca exagerezi in a te complimenta singura si nimeni nu te sustine risti sa pici in penibil, asa cum se intampla de ceva vreme cu fata asta care in afara faptului ca a fost PR-ul unei persoane publice si in afara faptului ca s-a apucat sa critice persoane publice in speranta ca ii va creste cota, nu a facut nimic laudabil sau consistent. Aaa, ba da a facut. S-a dus in vizita la Gradina zoo-botanica si vai acelasi ziar ca din intamplare a prins-o si pac a mai bagat o stire cu ea. Si da a mai facut ceva. Se leaga de Bruma si de Badea si de Pelinel doar – doar cineva i-ar face o oferta.  Asadar, o pitipoanca intotdeauna este frumoasa. Asta am stabilit. Vestimentar, o pitipoanca are mereu o tendinta exagerata de a poza sexy pana la vulgaritate. Pai si asta a facut-o saraca fata tot in speranta ca cineva se va sensibiliza. Comportamental, despre o pitipoanca nu poti spune mare lucru. Dar sa nu uitam de faptul ca o pitipoanca intotdeauna are o poza in oglinda. Absolut. Asta se vede de departe si pe site-ul propriu. Poze cu nemiluita si multe dintre ele de prost gust.
Tindem sa credem ca am reusit sa creionam portretul pitipoancei care isi doreste cu toata ardoarea sa devina persoana publica si face ORICE pentru asta. Noi credem ca a ajuns prea departe si are un comportament JENANT pentru tagma de ziaristi din care face parte, speram noi ca vremelnic.
Acestea fiind spuse, ghici ciuperca cine-i pitipoanca asta jenanta si penibila?

2 comentarii:

  1. Cred ca e prea onorant pentru ea numele de pitipoanca! Hai, draga...mai lasa-ne!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aaaaaaaa e cucoana cu bucle ridicole, tanti care ne provoaca greatza la emisiunea "Conferinta de presa". Cand o vezi ai doua variante de raspuns la intrebarea "Ce naiba face?" si anume: 1 . Pleaca la o nunta la tzara. 2. Vine de la o nunta de la tzara. Bleah, golasa asa chiar nu am vrut sa o vad, si catelul pare stresat de situatie!

    RăspundețiȘtergere