miercuri, 4 martie 2015

Alba-neagra cu Stefan Banica - pentru concertul "Te iubesc, femeie!"

Deja este al 4 lea an de cand Stefan Banica jr canta pentru toate doamnele si domnisoarele cu ocazia zilei de 8 martie si am putea sa spunem ca a devenit o traditie. Ca si in anii precedenti, spectacolul va avea loc in sala Circ&Variete Globus Bucuresti. O sala intima, cu aproximativ 1.000 de locuri, numai buna pentru un concert “scos din priza” (unplugged).

Si nu pot sa spun decat ca anul asta a lipsit foarte putin ca acest concert sa fie completamente “scos din afise”! Din mai multe motive as zice eu, dar sa le povestim pe indelete.
Una din marile suparari a lui Stefan Banica jr este ca a cam fost parasit de admiratoarele lui anul asta. Desi de Craciun a umplut Sala Palatului pana la refuz, se pare ca acum, in preajma de 8 Martie, nu reuseste sa adune 2.000 de spectatori platitori pentru cele 2 seri de concert propuse. Numarul mic de bilete vandute au produs o ingrijorare teribila in randul staff-ului sau, care si-a vazut planurile date complet peste cap. Cu mai putin de 1.500 bilete vandute pentru cele 2 seri, e clar ca acest concert nu va aduce profit anul acesta echipei. Daca va intrebati, biletele la concert sunt intre 60 – 100 ron.
Dar o suparare nu vine niciodata singura! Cel putin asa este vorba romaneasca! Iar in situatia de fata s-a adeverit inca o data. Si asta pentru ca Banica jr nu a mai gasit sprijinul pe care-l avea pana acum in sponsorizari. Anul trecut, de exemplu, DOVE a sponsorizat spectacolul atat cu bani, dar si cu mici atentii oferite tuturor doamnelor care au fost la concert. Anul asta se pare ca robinetul a fost inchis sau mult mai bine diminuat, iar adaugat la vanzarea slaba pentru concert – e clar ca totalul nu e pozitiv!
Insa ‘bomboana de pe coliva’ abia acum vine! Anii trecuti problema salii Circului a fost rezolvata instant, pentru ca fosta directoare a institutiei, faimoasa Brindusa Novac, ii facilita acestuia accesul in sala. Aceasta pentru ca au copilarit impreuna si chiar au fost colegi de film (Brindusa Novac era in rol de figuranta- una din fetele care stateau in banca). Dar anii trec, iar directoratul Brindusei Novac s-a terminat intr-un mare scandal. Asa ca, anul acesta Banica jr si staff-ul lui s-au infatisat noii conduceri a Circului, cerand aceleasi conditii ca in anii precedenti: sala sa i se dea gratis, personalul care asigura deservirea salii, ca si personalul auxiliar (pompieri, garderobiere, plasatoare) sa nu fie platit de el, iar conditia maxima Circul sa-l plateasca pe Banica jr cu o suma de 5.500 euro! Eiiii, la asemenea conditii....cred ca si eu imi faceam formatie sa cant!
Acum sa nu credeti ca cei 5.500 euro intrau direct in buzunarul lui Banica jr! Nu....nici vorba! Era aplicata o ‘vraja’ a la Iosefini, iar banii se transformau in afise publicitare pentru junior si de restul erau platiti personalul Circului care asigura buna desfasurare a concertului.
Pai, bine domnule Banica jr! Ti s-a dus vorba in targ ca esti zgarcit, dar chiar sa ai pretentii fara sa dai nimic in schimb, parca e prea fara perdea!
In toata povestea de acum, intervine pozitia noului management al Circului. Ce au facut? Lucrul pe care toata lumea l-ar face: au refuzat sa semneze contractul in aceste conditii ! Logic, nu ? Iar conditiile puse sunt : plata salii + plata personalului care deserveste sala. Si totul la un pret mai mic de 5.500 euro pe care obisnuia el sa-i ceara.
Si ca totul sa fie ca intr-o telenovela, Banica jr a sarit ca ars si a refuzat sa semneze contractul. Dar ceasul ticaia...tic tac tic tac, numarul zilelor pana la concert erau numarate, in toata mass media a fost anuntat concertul si locatia, iar dumnealui, starul, nu vroia sa accepte un contract cinstit.
Cum era randul lui sa faca o miscare, a stat...s-a gandit...s-a foit si .... a venit cu amenintari si santaj! A incercat peste tot cu astfel de actiuni murdare, in care a fost implicat si faimosul pacalici de la farsele de pe canalul lui Dan Diaconescu, Gabriel Fatu. Nu stiu daca vi-l amintiti, dar e un actoras fara viitor si trecut, confundat cu un pacalici iremediabil, dar care, ironia sortii, a fost Presedintele Comisiei de Cultura din Consiliul General al Capitalei! Incredibil, as spune eu! Cum s-a cocotat ... in copac! Ei bine, Banica jr inhaitat cu acest Gabriel Fatu, au avut tupeul, nesimtirea si nesabuirea sa ameninte pe fata si fara jena managementul Circului, care, indreptatit, cerea un contract onest.
Si timpul trecea....si Banica isi umfla muschii si ameninta...ca el vrea sa fie platit, nu sa plateasca...ca el vrea concert cu profit, indiferent de unde scoate profitul asta!
Vestea buna: abia cu o zi inainte de concert, in disperare de cauza, staff-ul lui Banica jr a acceptat sa semneze contractul cu Circul si sa plateasca sala si personalul! In sfarsit, Banica jr ai inteles si tu ca nu e totul gratis chiar daca esti ‘zeu’ in fata doamnelor!
Joaca de-a concertul, de data asta, a avut un final fericit pentru spectatori! Cum ar fi fost sa fie anuntat ca nu se mai tine spectacolul? Si inca din ce motiv!! De rasul curcilor, domnule! Ha ha ha....
Doamnelor si domnisoarelor, va invitam joi si vineri - 5 si 6 martie 2015 de la ora 19.30 la spectacolul “scos din priza” a lui Banica jr! Tot la Circ si totu-i circ! Anul asta se tine! Dar la anul????

Un comentariu:

  1. Ceea ce nu știu ziariștii este că spectacolele sub genericul ”Te iubesc, femeie!” erau trecute în proiectul de management al d-nei Novac ca o realizare proprie! Mai precis, în fiecare an proiectul de management era ticsit cu ”realizări epocale”, care nu aveau nicio bază de adevăr. Spectacolele lui Bănică Jr sunt doar un exemplu prin care d-na Novac își aroga merite.

    RăspundețiȘtergere